Historiek

Wij vertellen u graag iets meer over het ontstaan en de evolutie van onze zaak.
Wij zijn sinds meer dan 25 jaar een gevestigde waarde in Ingooigem, maar kunnen zeggen dat we vooral gegroeid zijn de laatste 10 jaar.

Horecazaak ’t Smesseplein vindt zijn oorsprong in 1991, toen plaatste Marc Steeland 2 schuttersmasten op deze locatie en bouwde daarbij een kleine ‘kantine’. Vandaar ook de naam SMESSEPLEIN … Marc Steeland is ook de oprichter van metaalconstructie ‘DE SMESSE’ die gespecialiseerd is in het maken en plaatsen van deze boogschuttersmasten.

In ’93 kwam er een aanpalend voetbalplein beschikbaar en werd de ‘kantine’ wat uitgebreid voor voetbalmatchen in het weekend.
Vanaf 1995 werd er een grote toog geplaatst en werd er voor het eerst eten geserveerd … Kip en ribbetjes aan ’t spit.

De heerlijke ribbetjes worden nog steeds gesmaakt bij ons, maar sedert ’98 worden wij vooral gekenmerkt door onze lekker gegrilde Côte à l’os.

Twee jaar later werd de keuken nog wat uitgebreid en al gauw volgde er een volledige menukaart. Wij veranderden doorheen de jaren al vlug van ‘kantine’ tot restaurant en feestzaal.
Een volledige renovatie van het interieur in 2013 was dan ook een logisch gevolg van deze evolutie. Nu kunnen wij u heerlijke gerechten aanbieden of een perfect geslaagd feest organiseren in een passend kader … elegant en klassevol.
Kijk gerust eens op onze ‘fotopagina’ om een indruk te krijgen van onze horecazaak.

In 2016 hadden wij dus iets te vieren … 25 jaar Smesseplein.

Dit brengt zijn ervaring en deskundigheid mee …

Ondertussen is de dochter van Veerle, Natacha, reeds jaren actief in de keuken en heeft zij sinds 2021 de zaak volledig overgenomen. De jeugd zet het verhaal verder & ontmoet u graag met vol enthousiasme!

Wij kijken graag uit u binnenkort te mogen ontvangen in onze zaak.

Tot binnenkort

Veerle Anckaert & Marc Steeland
Natacha & Brecht

  • Vrijdag van 18 u tot..
  •  
  •  
  • Zaterdag Privé
  •  
  •  
  • Zondagmiddag van 10u tot..